tiistai 17. tammikuuta 2012

Agilityä ja näyttelyä

Lauantaina oli toinen agility kerta ja harjoiteltiin valssia ja pujottelua. Valssi tarkoittaa siis sitä että ohjaaja vaihtaa ohjauskättä esim. jos lähdetään niin että koira on ohjaajan oikealla puolella ja seuraava este on ohjaajan vasemmalla puolella niin ohjaajan täytyy etu kautta pyörähtää, että koira näkee käden ja vaihtaa vasempaan käteen, jonka jälkeen taas ylitetään este. Tätä harjoiteltiin niin että oli naru lelu kädessä. Meillä meni todella hyvin ohjaaja kehui ettei ole näin hienoa suoritusta nähnyt ensikertalaiselta :) Toisin päin olikin sitten hankalampaa eli kun koira lähti vasemmalta puolelta. En muistanut kääntyä etukautta vaan takakautta, ja Roxy pudotti riman sitten. Kokeiltiin sitten uudestaan ettei Roxylle jää rimakauhua, muuttei suostunut hyppäämään. Kokeiltiin kauempaa mutta ei vieläkään, sitten kokeiltiin laskea rimaa muttei vieläkään. Sitten vielä kokeiltiin toiseen suuntaan ja sitten Roxy hyppäsi, ja heti perään taas toiseen suuntaan, ja hyppäsi taas. Hyvä ei jäänyt pelko takaraivoon :). Ohjaaja sanoikin että niin colliemaista kun ei suostunut hyppäämään, sillä kouluttajalla itsellä nahkoja. Pujottelua harjoiteltiin ensin, ja niin että keppien välissä oli ihan reilu rako / kuja mistä koira juoksee toiseenpäähän jossa odottaa nami. Yritettiin myös niin että itse juoksi vieressä mutta siitä Roxy häiriintyi liikaa ja tuli kujalta pois. siten kun muutaman kerran oli menty näin niin pienennettiin kujaa hieman ja sama juttu sitten taas suurennettiin ja pienennettiin. Roxy ei häiriintynyt vaikka hieman osuikin keppeihin, eikä vaikka kaulapanta osui keppeihin. Ensi kerralla sitten keinunkokeilua, hieman hirvittää että Roxy putoo ja saa kammon.


Sunnuntaina oli Lahdessä ryhmänäyttely. Näyttelyssä oli 117 collieta!! pennut ja junnut oli sitten siirretty toiselle tuomarille.Meillä tuomarina Mari Palgi. Lähdettiin siskon ja koirun kanssa kasin aikaan ajelemaan Laheen, tosi pitkältä tuntui matka ja varmaan puolessa välissä alkoi jo kamala jännittäminen. Eikä asiaa auttanut että oli hieman liukas keli ja pöllyävää lunta. Päästiin kumminkin ihan ehjinä perille ja ajettiin parkkiin. Päätettiin jättää lapaset autoon kun ei ollut pitkä matka sisälle, EI olisi kannattanut. Käveltyämme hiukan huomasimme kamalat jonot ja ulkona oli todella kylmä, siinä sitten madeltiin palellen. Vihdoin kun päästiin sisään, oli halli jo melko täynnä ja ihmeteltiin mihin jättää häkki, järjestyksen valvoja tuli sitten sanomaan että penkkien ja häkkien väliin pitää jättää tilaa. Loppujen lopuksi ei kaikkein järkevin ratkaisu koska kaikki teki näin seinään asti ja kaikki ihmiset joutui kulkemaan tätä kapeaa kaytävää jossa ihmiset yritti sitten harjata koiriaan, koko aikasen ruuhkan yhteydessä!
Melko nopeasti oli meidän vuoro menimme kehään ja tuntui kun olisin tärissyt kokonaan, kaikki avoimet urokset ei meinannut mahtua kehään joten ne jaatiin kolmeen osaan. Olimme toisena vuorossa. kun meidän vuoro tuli menin tuomarin eteen ja se alkoi tutkimaan tuomari harjoittelijan kanssa. Roxy hieman taas peruutti kun suuta katsottiin. Tuomari kysyi ikää sanoin hieman yli kaksi. Roxy läähätti todella paljon ja alkoi kuolata kamalasti, tuomarikin sai osan käteensä ja sanoi vaan että saat itse pitää nämä ja pyyhki Roxyn turkkiin. juostiin ympyrä ja edestakaisin ja taas seisomaan. Sitten saimme keltaisen nauhan eli Hyvän. Arvostelu oli todella hyvä joten ei tippaakaan harmittanut tulos. Arvostelun voi myöh lukea kotisivuilta. näytin Susannalle arvostelua ja sen jälkeen juoksimme ulos. Kamala hätä Roxylla oli, ja sen mukaiset läjätkin tuli :) Vein roxyn häkkiin tämän jälkeen ja sitten katseltiin muita koiria.
 Vein vielä Heidi koirankin kehään narttu junnu, mikä oli kyllä katastrofi. koira ei vilkaissutkaan minuun ja tassulla vaati nameja ja nenä maassa koko ajan kehässä, ja en edes muistanut ikää kun tuomari kysyi sitä. En tiennyt että nartutkin voi olla noin hankalia ja kiinnostuneita hajuista. Mutta Matka oli kaiken kaikkiaan todella mukava, tapasi mukavia ihmisiä ja koti matkalla poikettiin vielä kärkkäisillekkin. Onnea kaikille tuloksiisnsä tyytyväisille.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti