lauantai 14. marraskuuta 2015

Mietteitä koirien ulkoilutuksesta!

Päätin kumminkin kirjoittaa tänne, eli tänne tulee julkaisuja mutta harvoin! Nyt oli jotenkin pakko kirjoittaa johonkin, ollut mielessä asioita joita täytyy saada johonkin purkaa!

Nyt on tullut eteeni useamman kerran tapauksia joissa pikku koiria ( usein chihuahua ) ei kunnolla ulkoiluteta, kun ne ovat pieniä ja ei tarvitse pitkiä lenkkejä, tai ei tykkää lenkkeillä. Kyllä ne jaksavat yhtä pitkiä lenkkejä kun isommatkin koirat ja lenkkeily ei ole vain fyysisen kunnon pitämisen kannalta tärkeää vaan myös virikkeellistämistä. Juuri äsken törmäsin blogiin, jota pitää "julkkis" , ja hän oli kertonut että todella hyvä että on oma piha niin koira voi olla siellä leikkimässä ja se riittää sille, ja talvella varsinkaan kun ei tykkää lenkkeillä. Todella huonoa esimerkkia antaa muille, varsinkin tämmöinen henkilö josta varmasti otetaan mallia.. surullista. Täytyy myös sanoa että en minä ainakaan kysele koiriltani haluaako ne lähteä lenkille, vaan me mennään lenkille oli keli mikä tahansa. Roxyn kanssa olen muutaman kerran tehnyt niin että saa jäädä illalla kotiin nukkumaan koska se itse kyllä tietää jos sillä on hätä ja se on pidemmän lenkin päivällä mennyt. Mutta tämä on vain ollut muutama kerta, ja en tätä sietäisi muuten mutta sen selän takia olen myönnytyksiä tehnyt, kun sen pitäisi saada liikkua omaan tahtiinsa, ja monesti Jedin ja Savun vauhti ei ole Roxyn vauhtiin sopiva. Nyt Roxy on kumminkin taas ollut liikkuvaisempi, ailahtelevaa tuo sen selän kanssa eläminen.

Myös tässä ihan lähellä asuu henkilö jonka olen nähnyt aina kolmen koiransa kanssa vain ja ainoastaa kerrostalon kulmalla paskattamassa koiransa. Ja kun katsoo talon päädyssä olevaa pientä nurmi kaistaletta, huomaa että olen oikeassa.

En myöskään ymmärrä että miksi niitä pitää sitten ottaa lisää kun ei niitä ensimmäisiäkään hoideta kunnolla? Tuttava piirissäkin löytyy tapaus jossa koirat ulkoilevat vain omassa pihassa. Eikö ihmiset perehdy lajiin, eikö ne ymmärrä että se ei ole oikein?

Myös jäin miettimään uusimmassa Koiramme lehdessä olevaa juttua jossa omistajat liikkuvat pyörätuolilla tai semmosella mopolla. Yhdellä henkilöllä oli käytössä tämmöinen mopo ja omisti kolme chihua. Jutussa oli mainittu että hän tekee 1,5 km lenkin ja siihen päälle pissatus lenkit aamulla ja illalla. 1,5 km ei ole matka eikä mikään edes chihuille. Kulkeeko se niin lujaa ettei pidempää voi mennä?

En itsekään aina mene pitkiä lenkkejä koirieni kanssa, mutta kyllä pyrin siihen että yksi pidempi lenkki päivän aikana tulisi. Tai sitten teemme jotain tokoa tai muuta aivo/nenä jumppaa.

Täytyy vielä loppuun sanoa että naapuri talossa asuu vanha pariskunta ja niillä on pieni chihu. Mies vie usein koiraa lenkille ja vaikka tämänkin ihmisen liikkuminen ei ole enää mitään sujuvaa, on hienoa nähdä että mies potkuttelee eslallaan pitkiäkin lenkkejä pieni chihu vierellään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti